Wie ben ik?

ELLEN VAN DRIESSCHE

Mijn naam is Ellen Van Driessche en ik ben de bezielster van Arise & Shine. Het is mijn passie om mensen te laten groeien tot hun volle potentieel. Na mijn opleiding arbeids-en organisatiepsychologie heb ik mijn roeping gevonden in Human Resources: de juiste match vinden tussen een medewerker en een bedrijf, hem/haar verder begeleiden en laten ontwikkelen in zijn/haar loopbaan waarbij het welzijn ook centraal staat. Geleidelijk aan focuste ik meer en meer op teamontwikkeling, individuele coaching en persoonlijke groei.

Een mooi leven betekende voor mij het leven zoals in een sprookje: een goede gezondheid, trouwen, samenwonen in een mooi huis, kinderen krijgen, een leuke job, af en toe op vakantie gaan, goede vrienden en gelukkig zijn voor de rest van mijn leven…. En zo ging het ook – totdat ik in burn-out ging. Bleek dat ik mijn leven toch niet helemaal op de rails had. Ik had ergens onderweg mezelf verloren en dus startte ik stapje voor stapje om mezelf op te bouwen tot de persoon die ik echt ben. Ik werd ondersteund door heel wat mooie mensen, ik heb zelf ontdekt wat ik kan doen als ik voor uitdagingen sta en ik zoek als het moeilijk wordt de kracht in mezelf.

Op een zeker moment was het duidelijk: ik wilde met mijn ervaring en kennis anderen helpen. Ik wilde ook meer inzetten op begeleiding en persoonlijke ontwikkeling maar op een holistische manier, waar je alles met elkaar verbindt en daardoor je ook echt tot een transformatie kan komen. Zo werd Arise & Shine geboren.

Mijn expertise

 • Arbeids-en organisatie psychologe
 • Inspirerend coachen – Jef clement
 • Communiceren met impact
 • Verbindende communicatie
 • Basis kinesiologie
 • Touch for health 1 en 2

Deze extra cursussen heb ik gedaan

 • MBTI
 • Enneagram
 • Insights
 • Alfatraining
 • Leren Loslaten – Jan Bommerez
 • Bio-energetica
 • Mindfullness
 • Coaching met paarden
 • Personal Power
 • Rust en persoonlijk leiderschap

Een paar weetjes over mezelf

Het geluid van muziek brengt me in contact met mezelf: energieke liedjes als ik me goed voel, rustige liedjes als ik tot mezelf wil komen. Liedjes helpen me ook op mijn groeipad. Sommige liedjes draai ik over en over tot er geen nood meer voor is en iets in mezelf geheeld is. Op dit moment luister ik heel vaak naar Ludovico Einaudi.

Muziek brengt me in beweging. Als kind luisterde ik naar de top 40 en danste ik in mijn kamer en nu dans ik in mijn woonkamer en ik neem ook sinds kort dansles.

Mijn kinderen dansen ook al van kleins af aan, in de dansschool en op wedstrijden. Ik ben dus een echte dance-mom die geleerd heeft hoe je een dot moet maken en die de grootste supporter is voor en achter de schermen.

Pas sinds een paar jaar ervaar ik de kracht van een bos. Ik kan me daar volledig heropladen. Het lijkt alsof er een uitwisseling plaats vind van energieën. De bomen ontvangen mijn doe-energie en vol hoofd en in plaats daarvan ontvang ik rustige en pure energie.

Ik geniet echt van de kleine dingen in het leven: zon, bloemen, een regenboog, een vlinder, een tas thee of koffie op het terras, een gezellig babbeltje slaan.

Ik hou ervan om naar romantische comedy’s te kijken: even wegdromen in een ideale wereld met telkens dezelfde verhaallijn en happy endings.

Brief aan mezelf

Mijn versie van gelukkig leven was leven zoals in een sprookje ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ totdat er ruis kwam op dat wereldbeeld.

Mijn denkwijze, patronen en overtuigingen kwamen onder druk te staan. Ik had een aantal gevoelens onderdrukt en afgesneden. Ik was het contact met mijn voelen en lichaam kwijt. Mijn burn-out was een krachtig signaal en de start van een stroomversnelling van persoonlijke groei.

En naarmate ik aan mezelf werkte en ik mijn pad begon te bewandelen kwam er meer en meer beweging: nieuwe kansen, maar ook nieuwe hindernissen en uitdagingen. En ik blijf verder bewegen naar waar het me wil brengen.

Waardering, plek nemen, verantwoordelijkheid, authenticiteit, verbinding zijn thema’s die bij mij horen en waarin ik blijf groeien.

Ik ben dankbaar voor:

De stevige en stabiele kindertijd die mijn ouders me hebben geboden

Mijn zus die op de achtergrond klaar staat wanneer ik haar nodig heb

Mijn meme die me overlaadde met liefde

Mijn 3 kinderen die me laten zien hoe diep en onvoorwaardelijk liefde is. Zij zijn mijn grootste spiegel en onbewuste aanmoediging om te blijven groeien

Alle ontmoetingen, zo veel mooie mensen, alle grote en kleine gebeurtenissen

Mezelf, de durf om van mezelf te houden

Dit alles maakt me tot de persoon wie ik was, ben en zal worden.

Menu