Wie ben ik?

ELLEN VAN DRIESSCHE

Mijn naam is Ellen Van Driessche en ik ben de bezielster van Arise & Shine.

Het is mijn passie om mensen en bedrijven te laten groeien tot hun volle potentieel.

Als Arbeids-en Organisatie Psychologe met meer dan 20 jaar in Human Resources, Ontwikkeling en Coaching combineer ik inzichten uit de economische bedrijfswereld met persoonlijke ontwikkeling.   Die expertise zet ik nog steeds in als Business & Life Coach en als HR Freelancer.

Business & Life Coach

Ik help particulieren en zelfstandigen te laten groeien tot hun volle potentieel en meer uit zichzelf en uit het leven willen halen: nl een succesvolle loopbaan èn authentiek leven.

HR Freelancer

Eén van mijn talenten is dat ik de sterktes van mensen en systemen snel detecteer en met elkaar verbind zodat hun krachten samen gebundeld worden.   Zo help ik werkomgevingen te creëren waarin medewerkers kunnen floreren en bijdragen aan het succes van de organisatie.

Mijn expertise

 • Arbeids-en Organisatie Psychologie
 • Systemisch werk – Trauma in Organisaties – Philippe bailleur
 • Teamontwikkeling
 • Inspirerend coachen – Jef Clement

Deze extra cursussen heb ik gedaan

 • Communiceren met impact, verbindende communicatie
 • MBTI , Enneagram , Insights
 • Hartcoherentie,  Alfatraining
 • Leren Loslaten – Jan Bommerez
 • Basis kinesiologie , Touch for health 1 en 2
 • Bio-energetica
 • Mindfullness
 • Coaching met paarden
 • Personal Power
 • Rust en persoonlijk leiderschap

Een paar weetjes over mezelf

Het geluid van muziek brengt me in contact met mezelf: energieke liedjes als ik me goed voel, rustige liedjes als ik tot mezelf wil komen. Liedjes helpen me ook op mijn groeipad. Sommige liedjes draai ik over en over tot er geen nood meer voor is en iets in mezelf geheeld is. Op dit moment luister ik heel vaak naar Ludovico Einaudi.

Muziek brengt me in beweging. Als kind luisterde ik naar de top 40 en danste ik in mijn kamer en nu dans ik in mijn woonkamer en ik neem ook sinds kort dansles.

Mijn kinderen dansen ook al van kleins af aan, in de dansschool en op wedstrijden. Ik ben dus een echte dance-mom die geleerd heeft hoe je een dot moet maken en die de grootste supporter is voor en achter de schermen.

Pas sinds een paar jaar ervaar ik de kracht van een bos. Ik kan me daar volledig heropladen. Het lijkt alsof er een uitwisseling plaats vind van energieën. De bomen ontvangen mijn doe-energie en vol hoofd en in plaats daarvan ontvang ik rustige en pure energie.

Ik geniet echt van de kleine dingen in het leven: zon, bloemen, een regenboog, een vlinder, een tas thee of koffie op het terras, een gezellig babbeltje slaan.

Ik hou ervan om naar romantische comedy’s te kijken: even wegdromen in een ideale wereld met telkens dezelfde verhaallijn en happy endings.

Brief aan mezelf

Mijn versie van gelukkig leven was leven zoals in een sprookje ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ totdat er ruis kwam op dat wereldbeeld.

Mijn denkwijze, patronen en overtuigingen kwamen onder druk te staan. Ik had een aantal gevoelens onderdrukt en afgesneden. Ik was het contact met mijn voelen en lichaam kwijt. Mijn burn-out was een krachtig signaal en de start van een stroomversnelling van persoonlijke groei.

En naarmate ik aan mezelf werkte en ik mijn pad begon te bewandelen kwam er meer en meer beweging: nieuwe kansen, maar ook nieuwe hindernissen en uitdagingen. En ik blijf verder bewegen naar waar het me wil brengen.

Waardering, plek nemen, verantwoordelijkheid, authenticiteit, verbinding zijn thema’s die bij mij horen en waarin ik blijf groeien.

Ik ben dankbaar voor:

De stevige en stabiele kindertijd die mijn ouders me hebben geboden

Mijn zus die op de achtergrond klaar staat wanneer ik haar nodig heb

Mijn meme die me overlaadde met liefde

Mijn 3 kinderen die me laten zien hoe diep en onvoorwaardelijk liefde is. Zij zijn mijn grootste spiegel en onbewuste aanmoediging om te blijven groeien

Alle ontmoetingen, zo veel mooie mensen, alle grote en kleine gebeurtenissen

Mezelf, de durf om van mezelf te houden

Dit alles maakt me tot de persoon wie ik was, ben en zal worden.